Jonna Merimaa


Hei! Olen Jonna Merimaa, puoli vuosisataa koirantäyteistä elettyä elämää takana. Nyt kolmatta kauttani Kymenlaakson alaosaston hallituksessa, jonka sihteerinä toimin. Perheeseeni kuuluu miehen lisäksi kolme koiraa, bouviertytöt JK2 BH "Aino", Hauwaskan Eleonora ja Hollannintuonti BH "Elsa" Prada Sealoe van Eltons Home sekä rottweileruros BH JK1 Rottlife Heavy. Lapsuuden kodissani oli rottweiler, jonka kanssa vanhempani harrastivat pelastuskoiratoimintaa käyden kokeissa asti. Perheemme rottweiler oli Kymenlaakson alaosaston perustajajäsenen ja ensimmäisen puheenjohtajan Into Koskimaan kasvatti. Oma rotuni on ollut vuodesta 1995 asti bouvier, mutta aktiivisen harrastajaporukan innostamana liityin SRY Kymenlaakson alaosaston jäseneksi vuonna 2016.

Kaikkien koirieni kanssa on tullut jotakin harrasteltua. Jokusessa tokokokeessakin olen käynyt, mutta pk-lajit ovat sydäntä lähinnä. Eri osa-alueista tottis on minulle ehdoton ykkönen. Itseäni motivoi se, miten siinä korostuu ohjaajan ja koiran yhteistyö ja suhde. Koiraharrastus on vienyt minut moneen mukaan, monipuoliseen yhdistys- ja järjestötoimintaan, erilaisiin tapahtumiin osallistujana ja järjestäjänä, ulkomaanmatkoille, ja ennen kaikkea harrastus on tuonut ystäviä ja kavereita yli roturajojen.

Rottweilerharrastajat ovat ihan ykkösporukkaa, mitä tulee rotujärjestötoiminnan aktiivisuuteen. Missään muussa rodussa ei ole näin montaa elinvoimaista alaosastoa palvelemassa jäsenistöä. Ymmärtäkää pitää tätä arvossa ja pidetään yhdessä tätä perinnettä voimissaan ja tehdään Kymenlaakson alaosaston vuodesta 2024 toiminnantäyteinen.