Jonna Merimaa

Hei! Olen Jonna Merimaa, toista kauttani Kymenlaakson alaosaston hallituksessa, jossa toimin myös sihteerinä.

Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi kolme koiraa. Lapsuuden kodissani oli rottweiler, joka oli Kymenlaakson alaosaston perustajajäsenen ja ensimmäisen puheenjohtajan Into Koskimaan kasvatti.  Oma rotuni on kuitenkin ollut aikuisikäni ajan bouvier, joita kotona löytyy kaksi: JK2 BH "Aino" Hauwaskan Eleonora ja BH "Elsa" Prada Sealoe van Eltons Home.  Mieheni koira on rottweileruros BH JK1 Rottlife Heavy.

Kaikkien koirieni kanssa on tullut jotakin harrasteltua. Jokusessa tokokokeessakin olen käynyt, mutta pk-lajit ovat sydäntä lähinnä. 

Tällä hetkellä jälki on perheen ykköslaji, sekä metsässä, että pellolla. Eri osa-alueista tottis on minulle ehdoton ykkönen. Itseäni motivoi se, miten siinä korostuu ohjaajan ja koiran yhteistyö ja suhde.

Koiraharrastus on vienyt minut moneen mukaan, erilaisia järjestötouhuja, monenmoista tapahtumaa osallistujana ja järjestäjänä, ulkomaan reissuja, paljon ystäviä ja kavereita yli roturajojen. 

Rottweilerharrastajat ovat ihan ykkösporukkaa, mitä tulee rotujärjestötoiminnan aktiivisuuteen.  Missään muussa rodussa ei ole näin montaa elinvoimaista alaosastoa palvelemassa jäsenistöä. 

Ymmärtäkää pitää tätä arvossa, ja ollaan yhdessä pitämässä tätä perinnettä voimissaan ja tekemässä myös Kymenlaakson alaosaston vuodesta 2023 toiminnantäyteinen.